<\/a><\/p>\n\u00c4ppelkaka \u00e4r bland det godaste man kan \u00e4ta. Det \u00e4r ocks\u00e5 l\u00e4tt att baka en \u00e4ppelkaka. F\u00f6r att lyckas extra bra s\u00e5 kommer h\u00e4r v\u00e5ra b\u00e4sta tips p\u00e5 hur du lagar den godaste \u00e4ppelkakan.\u00a0<\/strong><\/p>\n\n- Innan du l\u00e4gger ner \u00e4pplena i kakan b\u00f6r du v\u00e4nda dem i socker och kanel. Det \u00e4r smaker som gifter sig ordentligt med \u00e4pplena och f\u00f6rh\u00f6jer smakerna ordentligt. Ett tips \u00e4r att blanda socker och kanel i en plastp\u00e5se, l\u00e4gga i \u00e4ppelklyftorna och sedan skaka ordentligt s\u00e5 att alla klyftor blir ordentligt t\u00e4ckta av socker och kanel. L\u00e5t g\u00e4rna \u00e4ppelklyftorna ligga i socker- och kanelblandningen n\u00e5gra timmar s\u00e5 de blir riktigt marinerade och smakrika.<\/li>\n
- Kardemumma \u00e4r en annan krydda som passar mycket bra ihop med \u00e4pplen och som kan h\u00f6ja smakupplevelsen riktigt mycket. Helst ska du v\u00e4lja hel kardemumma som du sj\u00e4lv st\u00f6ter eller mortlar ist\u00e4llet f\u00f6r f\u00e4rdigmald kardemumma.<\/li>\n
- Att anv\u00e4nda riktigt sm\u00f6r ist\u00e4llet f\u00f6r margarin \u00e4r n\u00e4stan en sj\u00e4lvklarhet n\u00e4r det g\u00e4ller bakning. Det g\u00f6r s\u00e5\u00e5\u00e5 mycket f\u00f6r smaken n\u00e4r du anv\u00e4nder riktigt sm\u00f6r.<\/li>\n
- Ist\u00e4llet f\u00f6r vanliga \u00e4gg b\u00f6r du testa att anv\u00e4nda ekologiska \u00e4gg. Du kanske inte tror att det borde g\u00f6ra n\u00e5gon skillnad, men faktum \u00e4r att ekologiska \u00e4gg smakar mycket b\u00e4ttre \u00e4n vanliga. Dessutom \u00e4r de oftast st\u00f6rre vackrare \u00e4n de vanliga \u00e4ggen. En ekologisk \u00e4ggula \u00e4r riktigt solgul och man blir glad av att baka med s\u00e5dana \u00e4gg. Visste du att s\u00e5v\u00e4l \u00e4gg som sm\u00f6r b\u00f6r vara rumsvarma n\u00e4r du ska baka f\u00f6r b\u00e4sta m\u00f6jliga resultat?<\/li>\n
- Tills\u00e4tt g\u00e4rna mandelmassa. Dels blir din \u00e4ppelkaka mycket saftigare med mandelmassa i smeten och dessutom s\u00e5 f\u00f6rh\u00f6js smakerna tack vare mandelmassan.<\/li>\n
- Ist\u00e4llet f\u00f6r vanligt socker kan du g\u00e4rna testa farinsocker, eller varf\u00f6r inte muscovadosocker. Det ger en sp\u00e4nnande karakt\u00e4r som passar mycket bra ihop med \u00e4pplenas smak.<\/li>\n
- Gr\u00e4dde \u00e4r en annan ingrediens som b\u00e5de g\u00f6r \u00e4ppelkakan extra saftig och g\u00f6r att \u00e4ppelkakan f\u00e5r en godare smak.<\/li>\n
- Alltid n\u00e4r du bakar en sockerkaka ska du alltid se till att vispa \u00e4gg och socker riktigt l\u00e4nge s\u00e5 smeten blir vit och p\u00f6sig. Det g\u00f6r ocks\u00e5 en \u00e4ppelkaka godare.<\/li>\n
- Mj\u00f6let ska d\u00e4remot aldrig vispas i kraftigt utan helst bara v\u00e4ndas i \u00e4gg- och sockersmeten med en slickepott.<\/li>\n
- En sak som p\u00e5verkar smaken p\u00e5 \u00e4ppelkakan \u00e4r vilken \u00e4ppelsort du anv\u00e4nder dig av n\u00e4r du bakar. F\u00f6rs\u00f6k alltid anv\u00e4nda svenska \u00e4pplen. G\u00e4rna ekologiska och n\u00e4rodlade om du f\u00e5r tag p\u00e5 det. De f\u00e5r g\u00e4rna vara s\u00e5 nysk\u00f6rdade som m\u00f6jligt eftersom det ger den b\u00e4sta smaken. V\u00e4lj helst en \u00e4ppelsort som ger fasta \u00e4pplen. N\u00e5gra bra \u00e4ppelsorter \u00e4r Ingrid Marie, Aroma och Katja.<\/li>\n
- F\u00f6r att g\u00f6ra din \u00e4ppelkaka extra snygg kan du l\u00e4gga \u00e4pplena i ett snyggt m\u00f6nster i formen.<\/li>\n
- En \u00e4ppelkaka kan \u00e4tas ljummen, men du kan ocks\u00e5 l\u00e5ta den st\u00e5 n\u00e5gon dag i kylsk\u00e5pet s\u00e5 att den f\u00e5r s\u00e4tta sig ordentligt<\/li>\n
- En \u00e4ppelkaka kan med f\u00f6rdel \u00e4tas med vaniljs\u00e5s, precis som en \u00e4ppelpaj, och d\u00e5 ger f\u00f6rst\u00e5s en hemlagad vaniljs\u00e5s den allra b\u00e4sta och godaste smaken.<\/li>\n
- <\/li>\n<\/ul>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"
\u00c4ppelkaka \u00e4r bland det godaste man kan \u00e4ta. Det \u00e4r ocks\u00e5 l\u00e4tt att baka en \u00e4ppelkaka. F\u00f6r att lyckas extra bra s\u00e5 kommer h\u00e4r v\u00e5ra b\u00e4sta tips p\u00e5 hur du lagar den godaste \u00e4ppelkakan.\u00a0 Innan du l\u00e4gger ner \u00e4pplena i… <\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":132,"parent":0,"menu_order":0,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","template":"","meta":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/contentwriters.se\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/117"}],"collection":[{"href":"https:\/\/contentwriters.se\/wp-json\/wp\/v2\/pages"}],"about":[{"href":"https:\/\/contentwriters.se\/wp-json\/wp\/v2\/types\/page"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/contentwriters.se\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/contentwriters.se\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=117"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/contentwriters.se\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/117\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":134,"href":"https:\/\/contentwriters.se\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/117\/revisions\/134"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/contentwriters.se\/wp-json\/wp\/v2\/media\/132"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/contentwriters.se\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=117"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}