mode-sommar

Snart stundar sommaren igen, men innan dess är det dags att se om garderoben. Här kommer fyra modetips inför sommaren, men det handlar om lite annorlunda modetips, inte riktigt de hetaste trenderna inför nästa sommar, utan snarare om tipsen som får din garderob att bli riktigt uppdaterad inför den nya årstiden. 

  1. Rensa garderoben

En ny årstid är det perfekta tillfället för att rensa i garderoben. Bär bort alla höst- och vinterkläder och ge plats för vår- och sommarplaggen. Passa också på att rensa ut de kläder som du har tröttnat på, de kläder som är i fel storlek eller de kläder som helt enkelt inte passar dig. Ett tips är att sälja kläderna om de fortfarande är i fint skick. På så sätt gör du också plats i plånboken för att komplettera din garderob inför sommaren. Du kan också skänka kläder till välgörenhet. När du går igenom kläderna kan du använda dig av principen med de fyra s:en, nämligen att sortera kläderna i de fyra högarna: Spara, Sälja, Skänka och Slänga. Samtidigt som du rensar i din garderob kan du också passa på att vädra kläderna om det behövs, torka ur eventuella hyllor, dammsuga och fräscha upp garderoben.

  1. Komplettera garderoben

Efter att du har rensat ur din garderob kommer du säkert att inse att du behöver komplettera med en del plagg. Ett tips är att satsa på kvalitet före kvantitet när det gäller basplaggen. Resten av garderoben, så som festkläder, trendiga toppar, badkläder och sommarklänningar kan du välja lite billigare kläder eftersom du säkert kommer att vilja byta ut dem inför nästa säsong. Välj gärna ett par färger som du bygger din garderob utifrån. På så sätt blir det enklare att kombinera dina outfits. Vill du satsa på trendfärger så gör det på sommartopparna eller festkläderna som du ändå istället för på basplaggen.

  1. Välja bikini

Något som definitivt hör sommaren till är badkläder. Det är något som ofta är billigt och roligt att investera i inför varje säsong. Att välja bikini är dock inte alltid det lättaste. Har du stor byst bör du satsa på en bikini som ger bysten ett bra stöd, exempelvis en bh-formad bikini eller en halterneck-bikini. Har du däremot en liten byst passar den populära triangel-bikinin utmärkt, eller varför inte en bandeau-överdel. Vill du att din byst ska se större ut så bör du satsa på ljusa färger, mycket detaljer och mönster. Vill du däremot att din byst ska se mindre ut så är det mörka färger du bör satsa på. När det gäller bikinins underdel bör du även där utgå från hur din kropp ser ut och hur du vill att folk ska uppfatta din kropp. Har du breda höfter och korta ben bör du satsa på små, diskreta och mörka bikinitrosor. Högt skurna ben håller in magen, ger längre ben och förminskar höfterna. Horisontella ränder förstorar, medan vertikala förlänger.

  1. Satsa på accessoarer

En sommaroutfit är aldrig komplett utan minst en eller ett par accessoarer. Den främsta accessoaren under sommaren är ju självklart solglasögonen. Ett par snygga solbrillor kan göra underverk för vilken outfit som helst. Smycken tillhör också de accessoarer som kan förvandla en outfit. I dagens läge kan man också säga att mobilen kan räknas som en accessoar, så varför inte piffa till din mobil inför sommaren genom att byta skal på den. Skaffa gärna ett par olika mobilskal som du kan byta mellan beroende på din stil för dagen. Väskor och mobilväskor är också accessoarer som kan vara pricken över i för din outfit. En av sommarens hetaste accessoarer har på senare år blivit hatten. Den har under många år varit helt borta från trenderna, men de senaste åren har hatten blivit alltmer populär att bära. En hatt skyddar dessutom mot solen. En sak som inte bör glömmas bort när man pratar om accessoarer är skorna, och just sommaren är bästa årstiden för att kunna välja ett par riktigt snygga skor som passar såväl din outfit som din personlighet.