Inspiration för dig som skriver

En viktig del när det gäller skrivande är att hitta inspiration. Det är med hjälp av inspiration som du kommer vidare med ditt skrivande, det är då du får idéer om vad du ska skriva om, om vilka karaktärer som ska vara med i din berättelse, vart berättelserna ska utspela sig och så vidare. Med vart hittar då en författare eller blivande författare sin inspiration?

Skrivarkurser

Att gå en skrivarkurs kan ge mycket bra input. Även om du har skrivit mycket och tycker att du redan kan grunderna så kan du gå en skrivarkurs för den inspiration som den ger. Dessutom innehåller en skrivarkurs skrivövningar, textkritik, textdiskussioner, social samvaro och mycket annat som är värdefullt.

Testa andra genrer

Att testa skriva i andra genrer än du är van vid kan öka såväl kreativiteten och inspirationen. Dessutom kanske du hittar en ny favoritgenre att skriva i. Här kan också skrivarkurser komma in, eftersom de brukar vara bra på att utmana en i skrivandet.

Läs skrivhandböcker

Att läsa böcker om skrivande är en annan bra idé för att få inspiration och förstås även kunskap om skrivandet. Dessutom innehåller de ofta bra skrivarövningar som du kan testa dig på.

Skrivövningar

Skrivövningar är riktigt bra att använda sig av för att öka inspirationen och kreativiteten. Återigen handlar det om att våga sig ut från sin egen trygga sfär för att prova på nåt nytt.

Skaffa skrivkompisar

Ett bra tips är också att skaffa skrivkompisar. Gå ihop med fler som gillar att skriva. Där kan ni diskutera skrivande, läsa varandras texter och ge feedback samt inspirera och peppa varandra. Har du inga i bekantskapskretsen som tycker om att skriva kan du kolla med biblioteket eller studieförbunden i trakten ifall de har några studiecirklar om skrivande på gång, eller så kan du försöka hitta skrivkompisar på nätet.

Var med i skrivartävlingar

Skrivtävlingar kan också utmana en i sitt skrivande, dels genom att tävlingens tema kanske är något som du i vanliga fall inte brukar skriva om, men dels också eftersom det ingår ett tävlingsmoment så det blir lite extra spänning. Det brukar finnas gott om skrivartävlingar att välja mellan på nätet.

Sätt mål för dig själv

Ett sätt att peppa sig själv och komma igång ordentligt med skrivandet är att du sätter mål för dig själv. Vilka mål har du egentligen för ditt skrivande och hur kan du göra för att nå dit?

Dagligt skrivande

För att verkligen peppa dig själv och öka chansen att du kommer att nå dina skrivmål så är dagligt skrivande riktigt bra. Prioritera ditt skrivande helt enkelt. Genom att skriva varje dag får du också mer stoff att använda dig av. Ett tips är att flödesskriva varje dag, vilket innebär att du skriver nonstop i femton minuter utan att fundera på vad du skriver eller försöka redigera det du skrivit. Du kan skriva om precis vad som faller dig in just då, eller välja ett nytt ämne varje dag som du skriver om.

Inspiration för dig som skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *